Super Smash Bros. 3DS werkt niet met Circle Pad Pro

Dit blijkt uit een lijst op de Japanse website van Nintendo met games die ondersteund worden door de Circle Pad Pro. Een forum gebruiker van NeoGAF vertaalde het nieuwtje over Super Smash Bros. voor Nintendo 3DS dat onderaan de lijst staat.

De Circle Pad Pro is verschenen in 2011 voor de 3DS en in 2013 voor de 3DS XL. Het accessoire, dat een AAA batterij nodig heeft om te functioneren, voegt een extra thumbstick aan de controls van de 3DS toe. Er zijn maar een select aantal games speelbaar met de Circle Pad Pro, waaronder Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance en Kid Icarus: Uprising.

De nieuwe 3DS

Nintendo introduceerde tijdens een Nintendo Direct aflevering twee nieuwe 3DS modellen, simpelweg de 'New 3DS' en de 'New 3DS XL' genaamd. De nieuwe 3DS krijgt enkele toevoegingen qua controls. Zo krijgen de nieuwe modellen de C-stick, een kleine rechter analoogstick, en twee nieuwe schouderknoppen aan de achterkant, de RZ- en de LZ-knop.

Hiermee lijkt de Circle Pad Pro verleden tijd te worden. Eén van de laatste titels die uitkwam met Circle Pad Pro-ondersteuning in het westen is de One Piece Unlimited World Red.