Ryse: Son of Rome verschijnt 10 oktober voor PC

De pre-order deal geldt voor onder andere Steam. Ryse: Son of Rome was eerst een Xbox One exclusive, tot Crytek besloot om de game naar de PC te halen. De fysieke release wordt uitgegeven door Deep Silver, de digitale release verzorgd Crytek zelf.

Ryse: Son of Rome is iets minder dan een jaar lang exclusief voor de Xbox One geweest in de Verenigde Staten, in Nederland is de Xbox One versie vandaag als launchgame verschenen.

Ryse: Son of Rome komt met alle DLC en 4K resolutie

De PC-versie van Ryse: Son of Rome bevat alle DLC die eerder zijn uitgekomen voor de Xbox One versie. De DLC uitbreidingen voegen onder andere karakter skins, arena mappen en de survival modus toe. Ook inbegrepen bij de PC-versie is de Ruins multiplayer map en het zwaard “Legionnaire’s Trust”, deze waren voorheen alleen beschikbaar bij de collector's edition van Ryse.

Daarnaast ondersteund de PC versie van Ryse: Son of Rome een ultra HD resolutie van 4K. Zowel de Xbox One als de PC versie zijn gemaakt met de vierde generatie van Cryteks eigen CryENGINE. Onder andere de game Evolve van Turtle Rock Studios en 2K Games maakt gebruikt van deze engine.