Splatoon heeft 1-versus-1 lokale multiplayer

Nintendo toonde Wii U-game Splatoon voor het eerst op de E3 2014. Daar waren de online matches van de game speelbaar. Spelers kruipen in de huid van zogenaamde 'inklings', van vorm veranderende 'inktvismensen' die zoveel mogelijk van de omgeving met inkt bespuiten. Ondertussen moeten zij voorkomen dat de tegenstander hetzelfde doet.

Producent Hisashi Nogami vertelde aan Game Rant dat de volledige versie van Splatoon, die staat gepland voor een release in de eerste helft van 2015, naast een singleplayer- en multiplayer-modus, ook een 1-op-1-multiplayer-modus bevat. Die kan worden gespeeld zonder internetverbinding en vindt plaats in splitscreen.

Verstoppertje

Eén speler gebruikt, volgens de huidige plannen, de GamePad, terwijl de andere gamer met de Pro Controller speelt, aldus Nogami. Volgens de producent moet de 1-op-1-modus duidelijk verschillen van de andere speltype. Nogami streeft naar een speltype waarin de spelers elkaar achtervolgen en zich in de inkt verbergen. Daarmee wordt deze modus van Splatoon dus een stuk minder actievol dan de rest.