Sandbox FPS in EVE Online-universum aangekondigd

Volgens CCP Shanghai, de Chinese afdeling van de gameontwikkelaar, is Project Legion in slechts enkele maanden ontwikkeld. Het betreft een free-to-play MMO met shooter-elementen die wordt voorgesteld als een geheel nieuwe game, maar wel gebruikmaakt van enkele elementen uit het vorig jaar uitgekomen Dust 514 - eveneens een first-person shooter.

De IBTimes meldt verder dat de game personage-gedreven wordt en dat spelers districten en zelfs volledige werelden kunnen veroveren, hetgeen overeenkomt met de gameplay van het reeds in 2004 uitgebrachte EVE Online.

Tevens vertelde gamedesigner Julien Bourbonnais aan de IBTimes dat CCP met Project Legion "terug wil naar zijn roots" en dat het spel "moet worden wat Dust 514 had moeten zijn". Tevens vertelde Bourbonnais dat Project Legion toegankelijker moet worden dan zijn voorganger, mede omdat het een free-to-play game betreft.

CCP laat weten dat men grondig naar zijn fans zal luisteren gedurende de ontwikkeling van Project Legion. Een releasedatum is vooralsnog niet gespecificeerd door de in Shanghai gevestigde studio, en ook is het nog niet zeker of 'Project Legion' de definitieve naam van de game wordt.