280.000 dollar schade na gevecht EVE Online

EVE Online kent een ingewikkeld systeem wat betreft corporaties, huren en de algehele economie. Het komt er in ieder geval op neer dat een corporatie vaak huur moet betalen, willen ze een bepaalde zone - en de desbetreffende station - in haar bezit houden. Door een nog onbekend foutje had de grote corporatie Nulli Secunda niet de huur betaald in een sector, waardoor een andere corporatie, RUS, de sector recht onder hun neus vandaan trok. En toen begon het lelijk te worden.

Om het gebied weer terug te veroveren verzamelde Nulli Secunda samen met bondgenoot Pandemic Legion een leger om RUS aan te vallen. Toen ze echter in de sector aankwamen, werd RUS bijgestaan door hun veel grotere bondgenoot Clusterfuck Coalition. Die laatste is wel vaker betrokken bij de grote gevechten in EVE Online, inclusief de Battle of Asakai, een iconisch gevecht in de geschiedenis van EVE Online.

Gistermiddag rond half twee begon het gevecht en duurde tot diep in de nacht. Clusterfuck Coalition en RUS bleven achter als winnaars, maar niet voordat er 4286 ruimteschepen waren gesneuveld, inclusief meer dan zestig Titans, de duurste schepen in het spel. Alle in-game schade bij elkaar opgesteld, komt neer op 284.500 dollar of 208.455 euro. Wij hebben in ieder geval vooral medelijden met de in-game schoonmakers die alle puin mogen ruimen.