5 redenen waarom Borderlands kont schopt!

  Borderlands is de grootste franchise van 2K wanneer je kijkt naar verkoopaantallen. De serie is zo populair dat er zelfs een Telltale game van komt genaamd Tales from the Borderlands. Wat helpt mee aan het succes van deze serie? Wij geven vijf redenen waarom deze franchise zo enorm tof is en zijn plekje in de game-historie heeft verdient.

  5. Geniale mix van RPG- en shooter-elementen

  Borderlands kun je zien als een hybride game waarbij ontwikkelaar Gearbox een first person shooter samen gooit met een role playing game. Een gevaarlijke keuze waarbij de balans precies goed is. Het role playing gedeelte heeft geen negatief effect op de combat mechanics. Die zijn enorm soepel en de game knalt heerlijk weg.

  Door de combinatie heeft de ontwikkelaar het beste van twee werelden gepakt en ze samengevoegd in een gepolijste game. Want zo is Borderlands wel te noemen. Maar er zijn natuurlijk meerdere shooters op de markt, dus waarom lopen zo veel mensen weg met deze game?

  4. Humoristische robot

  Wanneer je Borderlands speelt, krijg je automatisch een grijns op je gezicht. Van subtiele humor tot grappen die zo flauw zijn dat ze ergens ook wel leuk zijn. Het beste voorbeeld hierbij de het bekendste personage uit heel de franchise: de robot Claptrap.

  Gehaat door velen, maar ook geliefd door zijn ontelbare dialogen. Soms heb je liever dat de robot met zijn hoge stemmetje even op stand-by gaat. Ondanks deze duidelijke aanwezigheid van humor geeft Anthony Burch, de schrijver van Borderlands, aan dat het nooit de bedoeling was om Borderlands neer te zetten als een comedy-game.

  Vele malen zul je achter je scherm zitten met een lichte grijns op je gezicht. Zelfs de grootste chagrijn kan sommige humoristische momenten van tijd tot tijd waarderen. Oké, de humor is soms enorm flauw, maar dit is dan ook deels wat zo goed bij de game past. Borderlands is nu eenmaals iets minder serieus dan je van de gemiddelde shooter gewend bent.

  3. Een eigen art stijl

  Wist je dat Borderlands oorspronkelijk een andere stijl had? De cartoony stijl die zo kenmerkend is voor de game was eerst helemaal niet de bedoeling. Hieronder staat een afbeelding hoe Borderlands er oorspronkelijk uit zag. Iets anders dan wat we nu van de game kennen.

  originele stijl

  Maar mede door deze ‘downgrade’ van graphics is Borderlands aan zijn eigen gezicht gekomen. Het is een soort speelse en kleurrijke stijl die compleet past bij bepaalde andere elementen die voorbij komen in de game. De game oogt hierdoor dus iets speelser wat aanslaat bij de humor. Borderlands moet je dan ook niet te serieus nemen, de serie is vooral leuk.

  2. Ontelbare hoeveelheid wapens- kaboemmm!

  Wat is er nou vetter dan een bijna oneindige keuze uit wapens? Dit is een van de grootste punten die de games zo eigen maken. Je hebt ten eerste veel verschillende soorten wapens. Zo heb je Pistols, Submachine Guns, Shotguns, Assault Rifles, Sniper Rifles en Rocket Launchers.

  Wapen

  De vraag is terecht :Hoe kunnen er dan zo enorm veel wapens zijn als de hoeveelheid verschillende klassen niet enorm is? Dit zijn er ten slotte ‘maar’ zes. Dat komt omdat er maar liefst acht verschillende wapenfabrikanten in de game zitten. Die maken vanzelfsprekend allemaal verschillende wapens.

  Ook zijn alle wapens in verschillende zeldzaamheden te vinden en kun je er speciale onderdelen op schroeven. Als er in Borderlands geen geschikt wapens voor je bij zit, dan kun je deze in geen andere shooter vinden.

  1. Vier speler coöperatieve modus

  Er zijn steeds minder spellen waarbij je op de bank met een vriend split-screen kunt spelen. Borderlands heeft hier gewoon wél aan gedacht. Er is ten slotte niks leukers dan offline split-screen of online met een paar vrienden van je te spelen.

  In Borderlands kun je met maximaal vier karakters in een game zitten waarin je het met elkaar vecht. Zij aan zij. Elk van deze vier karakters heeft eigen vaardigheden die je vrij kunt spelen naarmate je meer XP weet te vergaren. Elk van deze karakters heeft bij deze vaardigheden een compleet andere speelstijl.

  Omdat Borderlands van tijd tot tijd bijzonder moeilijk is, heb je soms hulp nodig. Hulp van mensen die ook graag een potje Borderlands spelen. Hierbij kun je op elk moment mensen je sessie laten betreden, waarna je samen over die ene heuvel komt die te stijl was voor jou alleen.

  Borderlands: The Pre-Sequel

  Verkijgbaar vanaf 17 october 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.