4K Blu-ray spelers en disc verschijnen eind 2015

  Blu-ray discs en spelers die een resolutie van 4K Ultra HD ondersteunen zullen naar verwachting nog voor de feestdagen van 2015 in de winkels liggen. Dit vertelde Victor Matsuda, de voorzitter van de Blu-ray Disc Association (BDA) Global Promotions Committee. De BDA wil dat de technische details van de 4K Blu-rays en spelers rond zijn tijdens het Q3 van 2015.

  Matsuda verwacht dat 4K Blu-ray discs voor kerstmis 2015 te koop zullen zijn. 4K spelers zullen rond diezelfde tijd in de winkelschappen liggen, een normale Blu-ray speler is niet in staat om 4K af te kunnen spelen. De discs zullen een resolutie van 2160p krijgen.

  Matsuda gaf geen indicatie voor de prijs van 4K Blu-ray discs of spelers. Wel maakte hij bekend dat de discs duurder zullen zijn dan 'gewone' Blu-ray discs. De gemiddelde prijs van een Blu-ray disc ligt rond de 24 euro.

  4K-televisies op de markt

  De eerste 4K-televisies zijn inmiddels op de markt verkrijgbaar. De Sony Bravia lijn bevat meerdere 4K-televisies, waaronder de recent onthulde Sony BRAVIA S90 4K Ultra HD-televisie met gebogen beeldscherm. Onder andere LG, Philips, Samsung en Toshiba hebben ook 4K-televisies op de markt gebracht. Een 4K-televisie kost gemiddeld 4.000 euro.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.