4Chan oprichter Chris 'moot' Poole aangetrokken bij Google

  De oprichter van messageboard 4Chan Chris Poole, op de website beter bekend als Moot, is door Google aangetrokken voor werkzaamheden bij de zoekgigant. Wat de precieze taakomschrijving van Chris "Moot" Poole bij het miljardenbedrijf is, is nog niet bekend.

  Chris "Moot" Pool maakte het nieuws zelf bekend via zijn Tumblr/pagina. Dit nieuws werd niet veel later bevestigd door Google's eigen Bradley Horowitz.

  Chris "Moot" Poole richtte in 2003 de website 4Chan op. In eerste instantie was de website bedoeld voor anime fanaten om hun ideeën en plaatjes te delen. Later groeide de website vanwege zijn anonimiteit uit tot een beruchte broedplaats voor memes en andere zaken. Ook Hackersgroep Anonymous zag op 4Chan het daglicht.

  Functie Chris "Moot" Poole onduidelijk

  Google heeft nog niet naar buiten heeft gebracht wat de precieze functie van Poole zal zijn binnen het bedrijf. Er gaan al wel meerdere speculaties de ronde over de nieuwste stap in de carrière van "Moot".

  De oprichter van 4Chan heeft inmiddels niets meer te maken met de website. Nadat hij door gebruikers van de website aan de schandpaal werd genageld vanwege het tegengaan van The Fappening en Gamergate, besloot Poole dat het tijd werd om te stoppen met de website.

  Aangezien Chris Poole met 4Chan een website met een zeer actieve community heeft gecreëerd, lijkt het voor de hand liggend dat hij als community manager aan de slag gaat bij Google. Dit zou voor Google ook een logische stap zijn, aangezien haar Google+ niet erg succesvol is als sociaal medium.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.