4A Games heeft twee nieuwe Metro Exodus expansions aangekondigd

  Op 15 mei heeft 4A Games bekendgemaakt dat er twee nieuwe Metro Exodus expansions aankomen. Een wordt deze zomer uitgebracht en heet The Two Colonels, terwijl de andere, genaamd Sam's Story, begin 2020 uitkomt. In deze expansions speel je niet meer als Artyom, maar als nieuwe personages.

  Een kleine waarschuwing vooraf. Dit artikel bevat spoilers voor het verhaal van Metro Exodus, dus als je de campaign nog niet uitgespeeld hebt kun je beter stopen met lezen en de game eerst uitspelen.

  The Two Colonels

  De eerste Metro Exodus expansion wordt aankomende zomer uitgebracht en geeft je controle over een gloednieuw personage. In The Two Colonels volg je Colonel Khlebnikov in de tunnel onder de verlaten stad Novosibirsk. Hij doet dit om voor nieuwjaarsavond nog zijn zoon Kirill te zien. Het gaat er slecht aan toe in de tunnels. Het slijm consumeert steeds meer van de tunnels en de aanvallen van mutanten worden steeds frequenter. Ook blijk het “green stuff” op te raken wat hun beschermde tegen de radiatie.

  Dit verhaal wordt verteld door colonel Miller die een jaar later het pad volgt van Colonel Khlebnikov. Je kan een klassieke Metro Exodus gameplay verwachten in deze lineaire uitbreiding, samen met een gloed nieuw wapen, namelijk de vlammenwerper.

  Sam’s Story is de tweede Metro Exodus expansion

  In de tweede Metro Exodus expansion: Sam’s Story speel je in een gloed nieuw sandbox survival level gebaseerd op Vladivostok. In dit level speel je als Spartan Ranger Sam, een Amerikaanse marinier die op de ambassade in Moskou werd gestationeerd voordat de bommen vielen. Nu droomt Sam ervan om weer terug te keren naar Amerika en zijn familie levend terug te vinden. Dit idee leek onmogelijk in de kille tunnels van de metro, maar nu de Spartans hebben ontdekt dat Moskou niet de enige stad is die nog staat, begint hoop weer te bloeien.

  In de tweede expansion zoekt Sam vanaf de Aurora een weg om terug te komen naar Amerika. Hierdoor komt hij aan in de door een tsunami verwoeste Vladivostok. Je baant je weg door de verwoeste havens, kapotte fabrieken en opgeblazen huizen van de stad. Hierdoor kom je erachter dat om je reis te voltooien je elke vaardigheid nodig hebt om te overleven.

  Metro Exodus

  Verkijgbaar vanaf 15 february 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.