Nieuwe details Tropico 5 vrijgegeven

Ook in Tropico 5 zul je spelen als 'El Presidente', de president van een fictieve bananenrepubliek. Anders aan de nieuwe game is, dat je voor het eerst de hele geschiedenis van je republiek zult doorlopen. De game begint wanneer het eiland gekoloniseerd wordt, en zal verschillende periodes uit de geschiedenis langs gaan zoals de Eerste- en Tweede Wereldoorlog, de Grote Depressie van de jaren '30 en de Koude Oorlog.

Daarnaast zul je jouw familie banen kunnen aanbieden in de regering, waardoor de game meer nadruk lijkt te leggen op je dynastie. Ook zijn de handel, onderzoek en ontdekkingfeatures in de game aangepast en verder ontwikkeld. Tropico 5 zal naast een singleplayer ook een co-op modus en een multiplayermodus voor vier spelers aanbieden.

Hieronder kun je een lijst met features bekijken die zullen verschijnen in Tropico 5:

  • Tijdperken: Begin je eiland wanneer het gekoloniseerd wordt en leidt je land naar de toekomst.
  • Dynastie: Elk familielid van El Presidente kun je terugvinden in de game en kan worden gebruikt in de regering van je eiland
  • Onderzoek: Ontwikkel je republiek op technologisch gebied met nieuwe gebouwen, technologieën en middelen.
  • Handelsyseem: Gebruik je schepen voor import en export met omringende landen.
  • Ontdek je eiland: Ontdek wat voor schatten er op je eiland verborgen liggen, zoals mineralen en erts.
  • Nieuwe look: De look van de game is aangepast waardoor je kunt kiezen tussen meer dan honderd nieuwe gebouwen voor elk tijdperk.
  • Co-op en multiplayer: Leid samen je republiek naar de toekomst, of probeer je vrienden te verslaan.

Tropico 5 heeft vandaag ook een lading nieuwe screenshots gekregen. Deze afbeeldingen kun je hier bekijken. Eerder deze maand kwam de eerste trailer van Tropico 5 uit. Deze laat El Presidente zien in zijn kantoor. Tropico 5 komt volgend jaar naar de Mac, PC en de Xbox 360.