Europa Universalis IV krijgt releasedatum en pre-order bonussen

In Europa Universalis IV neem je controle over een natie en begeleid je de natie door de jaren heen om een zo groot mogelijk rijk op te zetten. Het spel geeft je veel vrijheid in de exploratie van de wereld, handelen, oorlog voeren en de diplomatiek. Daarnaast kun je het in de singleplayer opnemen tegen de meedogenloze AI of met je vrienden online spelen met maximaal 32 mensen per potje.

Het spel is nu via pre-orders beschikbaar en dat geeft je ook nog enkele bonussen. Deze bonussen verschillen per maand, maar al koop je de bonus van juni krijg je die van augustus en juli er ook bij. De juni bonus bevat 11 infanterie modellen van onder andere Engeland, Frankrijk en nog veel meer naties. Die van de maanden juli en augustus zijn nog niet bekend.

Europa Universalis IV is ook verkrijgbaar in de Digital Extreme editie met drie extra pakketten: Het 'Star and Crescent'-pakket, het 'Conquest of Constantinople'-muziekpakket en het 'Horsemen of the Crescent'-eenheidpakket. Vanaf 13 augustus 2013 kun je de wereld weer gaan veroveren op je PC, Mac of Linux. Voor nu houden we het bij een gloednieuwe trailer van de game: