The Lord of the Rings Online: Helm's Deep verschijnt deze herfst

In de uitbreiding zul je, niet geheel onverwachts, kunnen afreizen naar het gebied Helm's Deep, waar Aragorn met zijn groep ook stand moest houden tegen vele duizenden orcs. Verwacht in de uitbreiding eenzelfde vorm van epiek over het beeldscherm heen rollen.

Helm's Deep is de vijfde uitbreiding voor The Lord of the Rings Online en zal het verhaal vertellen in het land Rohan. De level limiet zal tevens worden verhoogd naar 95.

"Met Helm's Deep brengen we de strijd om de ring op een monumentale schaal bij spelers. Ons team is verheugd om wederom een iconisch moment in Midden-Aarde te creëren en spelers in het hart van de actie te plaatsen," aldus Kate Paiz, uitvoerend producent bij ontwikkelaar Turbine.

Je zult in de Helm's Deep uitbreiding kunnen vechten vanaf level tien, omdat jouw personage zich aanmeldt als een soldaat in het gevecht om the Hornburg. Gaandeweg zul je nieuwe beloningen vrijspelen die bijdragen aan de oorlog die je zowel kunt winnen of verliezen.

Aragorn zal zijn opwachting in de Helm's Deep uitbreiding maken en je zult verder ook met Éowyn en Éomer kunnen praten. Koning Théoden is nog steeds bedwelmd door de kwaadaardige spreuk van Wormtongue en daar zul jij een eind aan moeten brengen.

Naast de nieuwe level limiet, zullen er ook nieuwe vaardigheden beschikbaar komen, evenals verbeterde klassespecialisaties voor zowel het vechten op een rijdier als zonder een rijdier.

Een exacte releasedatum voor de Helm's Deep uitbreiding voor The Lord of the Rings Online is er nog niet gegeven. Verwacht hierover binnenkort meer informatie.