45% trapt in goede phishing sites

  Dagelijks worden mensen opgelicht via zogeheten phishing websites. Hierop wordt geprobeerd mensen persoonlijke informatie te laten invullen. Dit blijkt verassend vaak te werken.

  Internetgigant Google doet onderzoek naar phishing websites in zijn strijd tegen dit soort praktijken. Hieruit blijkt dat goede phishing websites een heleboel mensen voor de gek houden.

  Via bijvoorbeeld emails of malware worden mensen naar een phishing site gebracht. Als ze daar eenmaal zijn ligt het aan de site hoeveel informatie er wordt ingevuld. De beste websites slagen er in 45% van de mensen voor de gek te houden. Gemiddeld over alle websites ligt het percentage op 14.

  Phishing accounts snel gebruikt

  Wanneer er informatie is buitgemaakt, slagen de phishers erin om snel ermee aan de slag te gaan. In 20% van de gevallen werden de gestolen accounts binnen 30 minuten gebruikt. Vervolgens wordt er gezocht naar zaken als bankinformatie om misbruik van te maken.

  Ook worden de accounts gebruikt om nieuwe slachtoffers te maken. Via het gestolen account worden mensen in het adresboek benaderd. Omdat die denken dat de email van een bekende komt trappen zij 36 keer vaker dan normaal in dezelfde val.

  Gebruik twee staps verificatie

  Google adviseert om vooral goed op te letten als je verdachte emails ontvangt. Daarnaast wordt aangeraden om twee staps verificatie te gebruiken, zodat er niet enkel met je wachtwoord ingelogd kan worden in je accounts.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.