3dRudder naar PlayStation VR: Bestuur je games met je voeten

  In juni worden de besturingsopties voor PlayStation VR aangevuld met 3dRudder. Deze controller maakt het mogelijk om je in-game bewegingen te besturen met je voeten, en je handen vrij te houden voor andere input. Lees hier hoe 3dRudder werkt met je PlayStation.

  3dRudder

  3dRudder is een bewegingsgevoelige controller voor je voeten. De ingebouwde Internal Measurement Unit en druksensors vertalen je bewegingen naar nauwkeurige in-game beweging. Zo houd je je handen vrij voor taken waarvoor je ze harder nodig hebt.

  3dRudder is niet ontwikkeld voor games. Bedenker Valerio Bonora kreeg het idee toen hij tijdens zijn werk als architect het idee kreeg dat hij zijn ontwerpen efficiënter kon bewerken als alle bewegingen en zoom met zijn voeten bestuurd konden worden zodat zijn handen vrij bleven voor het werkelijke design.

  Hoe werkt de 3dRudder met PlayStation VR?

  Je kunt 3dRudder gewoon aansluiten op je PS4 met een usb-aansluiting. Dit verandert niks aan de controllers die je kunt gebruiken. PlayStation Move, PS VR Aim en Dualshock 4 kun je allemaal gebruiken in combinatie met 3dRudder.

  Werkt het soepel?

  Volgens de officiële PlayStation blog wordt 3dRudder op alle demo-events waar hij aanwezig is geprezen voor de soepele besturing. De overgang van je echte beweginen naar in-game beweginen wordt ‘naadloos’ genoemd. Dit kan natuurlijk verschillen per game, maar het lijkt erop dat het het overwegen waard is om deze voetcontroller toe te voegen aan je PlayStation VR accessoires.

  Wanneer kun je 3dRudder gaan gebruiken op je PlayStation?

  3dRudder voor PlayStation komt uit op 17 Juni en zal 119 euro kosten. Vanaf dag één zul je zeker 25 games kunnen besturen met je voeten. Een lijst met titels is hier te zien.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.