37 procent Nederlanders schakelt mobiel internet uit tijdens vakantie

  37 Procent van de Nederlandse zet zijn mobiel internet uit tijdens een vakantie. Dit blijkt uit onderzoek van Telecompaper op basis van het Consumer Panel in het tweede kwartaal van 2015.

  In 2011 nam nog maar slecht 21 procent van de Nederlanders maatregel om hoge mobiele kosten tijdens hun vakantie te voorkomen. Deze hoge kosten komen vaak door dataroaming in het buitenland.

  Nederlanders letten meer op verbruik

  In de jaren daarna zijn de Nederlanders meer gaan opletten op hun internetverbruik in het buitenland. In 2012 lag het percentage Nederlanders dat hun mobiel internet uitschakelt tijdens een vakantie op 28 procent. In 2014 lag dit percentage op 29 procent.

  Het aantal hoge rekeningen blijft gemiddeld genomen dalen. Dit komt mede doordat de kosten van dataroaming de afgelopen jaren zijn gedaald door verplichte verlagingen van de maximale roaming tarieven. Ook het aantal WiFi-hotspots in het buitenland neemt toe waardoor vakantiegangers gebruik kunnen maken van WiFi in plaats van hun eigen mobiel netwerk.

  Geen hoge rekeningen vanaf 2017

  Gisteren bereikten de Europese commissie, het Europees Parlement en de Europese Raad een voorlopig akkoord over het afschaffen van roamingtarieven. Vanaf juni 2017 treedt de overeenstemming in werking, maar vanaf volgend jaar april betreft de maximale roamingtarief al 5 eurocent per MB.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.