De Amerikaanse auteur John L. Beiswenger is namelijk van mening dat de Assassin's Creed serie verdacht veel overeenkomsten vertoond met zijn boek genaamd Link. Het boek draait om het idee dat voorouderlijke herinneringen toegankelijk, opgeroepen en herbeleefd kunnen worden in een nieuw wetenschappelijk experiment. De lijst met punten van Beiswenger is lang en varieert enorm. Zo ziet hij overeenkomsten tussen het verhaal en zelfs woordkeuzes.

Zijn boek bevat daarnaast ook huurmoordenaars die sterk doen denken aan bijvoorbeeld Ezio. Om nog maar te zwijgen over de spirituele en Bijbelse tonen die Assassin's Creed ook kent. Het boek Link bevat namelijk diverse verwijzingen naar God, Jezus, de tuin van Eden en de verboden vrucht.

Dit alles zou volgens Beiswenger goed zijn voor minimaal een miljoen dollar aan schadevergoedingen, verspreid over de vier games, handboeken, stripboeken en twee trailers. Mocht de jury vinden dat Ubisoft expres inbreuk zou hebben gemaakt op het werk van Beiswenger, dan zou de schade zelfs kunnen oplopen tot ruim vijf miljoen dollar. Mocht dat zo zijn, dan wil Beiswenger ook een verbod op de aanstaande game Assassin's Creed III. Laten we hopen dat het niet zo ver komt!