Deze uitspraken deed het Japanse bedrijf ook al toen de PlayStation 2 en PlayStation 3 lanceerden. De PlayStation 2 ging daadwerkelijk tien jaar mee en er verschenen vorig jaar nog games voor de inmiddels bijna twaalf jaar oude console van Sony. De PlayStation 3 zit inmiddels in zijn zesde jaar, en lijkt ook in de komende jaren voldoende games aan te kunnen bieden voor bezitters van de console.

Nu laat Sony weten dezelfde tactiek te hanteren voor de Vita. De voorganger van de Vita, de PlayStation Portable, lanceerde in 2005 maar wist niet voor dezelfde duur als de PS2 en PS3 games te kunnen bieden aan zijn bezitters. De laatste jaren kampte de handheld van Sony namelijk met een tekort aan games. Dat zal met de PlayStation Vita niet het geval zijn, aldus Sony.

Het Japanse bedrijf plant alvast om meer interne ontwikkelaars aan het werk te zetten om Vita games te maken. Sony belooft games van al zijn interne studios, waaronder Uncharted ontwikkelaar Naughty Dog. Ook Guerilla Games (van Killzone) , Sony Santa Monica (van o.a. God of War) en Media Molecule (LittleBigPlanet) zouden aan games voor de nieuwe handheld werken. 

Bovendien laat Sony zich niet ontmoedigen door de lauwe ontvangst van de Vita in zijn thuisland. Het bedrijf laat weten dat het succes van de Vita pas duidelijk zal worden in de komende jaren. Uiteindelijk hoopt Sony met de Vita de koppositie van Nintendo over te nemen in de handheldmarkt. Dat zal erg moeilijk zijn, want de Nintendo 3DS verkoopt op dit moment enorm goed en heeft dus al een stevige voorsprong op de Vita.