THQ stopt met het uitgeven van nieuwe Red Faction games

THQ's algemeen directeur Brian Farell heeft gisteravond tegen de aandeelhouders gezegd dat de uitgever geen plannen meer heeft om games uit de franchise in de toekomst verder uit te geven, op welke manier dan ook. Dit omdat de reeks volgens hem niet het beoogde brede publiek op de consoles wist te bereiken.

''In de maatschappij van tegenwoordig waarin we ons sterk focussen op sterke verkoopcijfers, zal het voor games steeds moeilijker worden om bij te blijven vanwege de lat die men elke keer maar hoger legt. Zelfs voor goed afgewerkte games als Red Faction,'' aldus Brian Farrell.

Farell vertelt vervolgens waar de uitgever zich vooral op richt tijdens de ontwikkeling en het uitgeven van haar games:

''Als we nu naar ons portfolio kijken, dan zien we dat de standaard van deze games erg hoog moeten liggen op het gebied van kwaliteit en differentiatie. Wij focussen ons op het uitgeven van games die een breed publiek aan zullen spreken en daarom moeten er agressieve marketingstrategieën worden toegepast.''

Hoe de toekomst er voor de Red Faction franchise precies uit zal gaan zien, is helaas niet bekend. THQ legt de focus in ieder geval vanaf nu op andere titels. Op dit moment werkt ontwikkelaar Volition aan Saints Row: The Third, die in november dit jaar uitkomt. THQ zal deze titel gaan uitgeven.