Nintendo bevestigt prijsdaling Wii en budget games

Gisteren werd er al gespeculeerd over Nintendo Selects - een budgetlijn voor Wii games - en een prijsdaling. Vandaag kunnen we deze geruchten bevestigen. Nintendo heeft vanmorgen bekendgemaakt dat de Wii console vanaf 20 mei een adviesprijs van ongeveer €150,- zal dragen, waardoor de Wii de goedkoopste console van deze generatie wordt.

"Vanaf de launch van de Wii hebben gamers van alle leeftijden plezier met elkaar," zegt Reggie Fils-Aime. "De nieuwe adviesprijs voor geselecteerde games en de hardware zelf, zal nóg meer van deze magische momenten creëren voor een nóg groter publiek."

Er komen twee bundels op de markt: Een witte Wii, gebundeld met Mario Kart Wii en een Wii Wheel, en een zwarte Wii, gebundeld met Wii Sports en Wii Sports Resort (op dezelfde schijf). Beide bundels zullen een Wiimote Plus en een Nunchuk-uitbreiding bevatten en zullen voor ongeveer €150,- verkrijgbaar zijn.

Verder ging Nintendo in op de geruchten van de budgetlijn. 'Nintendo Selects' gaat deze heten en de eerste games in deze reeks zijn: Wii Sports, WarioWare: Smooth Moves, Mario Strikers Charged Football en Animal Crossing: Let's Go to the City. Opvallend is Wii Sports, aangezien deze game niet eerder los te koop was in de winkel. De budgetlijn wordt, net als de prijsdaling, gelanceerd op 20 mei.

In Amerika zijn The Legend of Zelda: Twilight Princess, Animal Crossing: Let's Go to the City, Mario Super Sluggers en Wii Sports de eerste 'Nintendo Selects' titels. Grappig is het verschil tussen onze titels en die in Amerika verschijnen. Waarschijnlijk heeft dit te maken met de verkoopcijfers van de titels in beide continenten.

We hebben nog ongeveer drie weken te gaan tot de E3 waar Nintendo haar nieuwe console aan gaat kondigen.