Er komt geen vervolg op Alpha Protocol

Alpha Protocol is helaas niet het succes geworden waarop SEGA en Obsidian Entertainment gehoopt hadden. Theo gaf de game zelfs maar een 5,0 in onze recensie. Zoals we weten verkopen slechte games meestal niet veel en omdat geld het belangrijkste is voor SEGA komt er geen vervolg op Alpha Protocol.

''Laten we even puur commercieel kijken. Alpha Protocol is minder vaak verkocht dan we gedacht hebben. Daarom zullen we er ook geen vervolg van maken,'' aldus SEGA West baas Mike Hayes.

Hayes was zelf wel over de game te spreken en hij weet ook precies waar het mis is gegaan. Het feit dat Alpha Protocol deels een RPG is, is volgens hem de reden dat de game het niet goed gedaan heeft.

''Het concept van de game is geweldig. Het probleem is alleen dat je een gemiddelde beoordeling moet krijgen tussen de 7 en de 8 om enigszins een succes te hebben. Met RPG's ligt dat net iets anders, daarmee moet je al minimaal hoog in de 8 halen om mee te komen met de rest. En die score heeft Alpha Protocol niet gehaald.''

Voor Obsidian Entertainment is het uitblijven van een vervolg misschien wel beter want zij is al met twee andere games bezig, Fallout: New Vegas en Dungeon Siege III. Wat SEGA gaat doen na deze tegenslag blijft nog even onbekend, zij heeft vandaag aangegeven niet naar GamesCom te komen.