20 nieuwe Unreal Engine 4 games voor Switch in ontwikkeling

  Er zijn meer dan twintig nieuwe Unreal Engine 4 games voor Switch in ontwikkeling. Dit laat Epic Games, maker van de engine, weten.

  In gesprek met Takayuki Kawasaki, de vertegenwoordiger van Epic Games in Japan, is naar buiten gekomen dat in Japan alleen er al ongeveer twintig nieuwe games in de maak zijn voor de Nintendo Switch die gebruik maken van de Unreal Engine 4. Tijdens de launch zagen we geen games die deze engine gebruiken, maar daar komt verandering in volgens Kawasaki.

  "In Japan worden er 20 nieuwe games gemaakt voor de Switch met de Unreal Engine 4. Deze zullen in de loop van de tijd aangekondigd worden."

  Unreal Engine 4 games voor Switch

  We kunnen de komende tijd dus nog enkele aankondigingen verwachten van nieuwe games voor de Switch. Op het moment is alleen van Bloodstained Ritual of the Night, Shin Megami Tensei en naar alle waarschijnlijkheid Dragon Quest XI bekend dat ze gemaakt worden met de Unreal Engine 4. Dat zou beteken dat er nog aan ongeveer zeventien nieuwe games wordt gewerkt die nog uit de doeken gedaan moeten worden.

  Daarnaast zijn dit enkel de titels die in Japan gemaakt worden. Westerse ontwikkelaars werken ook met de Unreal Engine 4 voor de Switch. Hoeveel games er hier nog worden gemaakt op het moment is niet bekend.

  Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age

  Verkijgbaar vanaf 4 september 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.