Update - 16 inch Macbook Pro wordt waarschijnlijk vandaag onthuld

  De nieuwe versie van de Macbook Pro wordt waarschijnlijk vandaag onthuld volgens Mark Gurman van Bloomberg. Fans van Apple zitten met smart te wachten op het nieuwe model van de populaire laptop.

  De nieuwe Macbook wordt volgens de geruchten de plaatsvervanger van het oude 15 inch model, maar zal ongeveer hetzelfde gaan kosten. Het prijskaartje van deze Macbook zal rond de 2699 euro gaan liggen. Fans van Apple zaten al jaren te wachten op een Macbook met een groter beeldscherm sinds de 17 inch Macbook uit de lijn werd gehaald in 2012.

  Het beeldscherm is niet de enige verbetering. Naast het grotere beeldscherm met een hogere resolutie heeft Apple ook het toetsenbord verbeterd met een vernieuwd design. Veel mensen vinden de keyboards van de huidige Macbooks namelijk niet fijn werken door de plaktoetsen die de notebooks hebben, maar er zijn ook klachten dat de toetsen soms helemaal niet een aanslag registreren. Dit zal aangepast worden naar een systeem dat meer gebruiksvriendelijk is.

  De geruchten gaan dat de nieuwe Macbook Pro volgende maand december officieel uitgebracht wordt. Ga jij hem ook in huis halen? Laat het ons weten in de comments.

  Update - 16 inch Macbook Pro uit de doeken gedaan

  Het voorspelde nieuws is vanmiddag waarheid geworden. Apple heeft de nieuwe MacBook Pro onthuld en heeft inderdaad een 16 inch scherm. Het nieuwe model huisvest een vernieuwd toetsenbord met schaarmechanisme, nieuwe processoren en natuurlijk een gloednieuw Retina-scherm met een resolutie van 3072 bij 1920 pixels. Voor de laptop moet je wel een dikke portemonnee uit de broekzak trekken, want het instapmodel kost zoals verwacht 2699 euro. Daarvoor krijg je een notebook met 2.6Ghz Intel i7 processor van de negende generatie, 16GB aan DDR4 geheugen, een AMD Radeon Pro 5300M GPU en een SSD-schijf van 512GB.

  De rijken onder ons kunnen bovendien gaan pronken met de meeste dure versie van de nieuwe MacBook Pro. Die zal namelijk meer dan 6000 euro gaan kosten. In ruil daarvoor krijg je wel een 2.4Ghz Intel i9 processor van de negende generatie, 64GB aan DDR4 geheugen, een AMD Radeon Pro 5500M GPU en maar liefst een 8TB SSD. Nee, dat is geen spelfout.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.