14 miljoen Steam gebruikers op hetzelfde moment online

  Steam heeft afgelopen weekend een nieuw record behaald. Dit gaat niet om een nieuw record met betrekking tot games, maar over het aantal Steam gebruikers die op hetzelfde moment online zijn. Zondag waren er namelijk ruim 14.3 miljoen verschillende gebruikers tegelijkertijd online op Steam.

  Steam heeft een goed weekend achter de rug. Op vrijdag 7 januari werd het record van meeste gebruikers op één moment al verbroken, maar in dat zelfde weekend werd dat nog eens verbeterd. Het is voor het eerst dat Steam over de grens van 14 miljoen gelijktijdige gebruikers heen is.

  Dit record gaat om het aantal gebruikers dat op hetzelfde moment online is, niet op het aantal gebruikers dat een game aan het spelen is. Iedereen die Steam op zijn of haar achtergrond open heeft staan behoort dus bij dit aantal.

  Het nieuwe record van gelijktijdige Steam gebruikers werd op 8 januari 2017 om 19:00 vastgesteld. Een jaar geleden lag dat aantal op 12,3 miljoen gelijktijdige gebruikers. Steam heeft een website aangemaakt waarbij je het aantal ingelogde gebruikers live kunt blijven volgen.

  Steam gebruikers spelen vooral Dota 2

  Op het moment van het gevestigde record waren de spelers op Steam vooral bezig met Dota 2. De game werd namelijk door ruim 951 duizend gebruikers gespeeld. Dota 2 werd gevolgd door Counter-Strike: Global Offensive, die door 675 duizend spelers werd gespeeld. Daarna worden GTA V, ARK: Surival Evolved, Team Fortress 2 en Garry's Mod het meest gespeeld.

  Eerder deze maand maakte Steam bekend wat de best verkochte games van 2016 waren. The Witcher 3: Wild Hunt staat samen met onder andere Civilization VI, Fallout 4, Counter-Strike: Global Offensive en GTA V bovenaan deze lijst.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.