13 Reasons Why seizoen 2 release bekendgemaakt

  De 13 Reasons Why seizoen 2 release is bekendgemaakt.Vanaf 18 mei is het nieuwe seizoen te zien op Netflix. Dat heeft de Twitter-account van de show vannacht bekendgemaakt. Alle afleveringen van 13 Reasons Why seizoen 2 worden in één keer op de site gezet.

  Netflix

  De show is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jay Asher. Het eerste seizoen van de serie ging over de tiener Hannah Baker die zelfmoord pleegt, maar van te voren 13 cassettebandjes opneemt waarop ze vertelt wat de 13 redenen voor haar zelfmoord zijn.

  Het eerste seizoen van de serie was populair en tegelijkertijd controversieel; toen het eerste seizoen uitkwam was het de meest besproken serie op social media, maar ook was er kritiek op de serie vanwege de weergave van zelfmoord, verkrachting en pesten.

  13 Reasons Why seizoen 2 release: wat nu?

  Het eerste seizoen van 13 Reasons Why werd voornamelijk verteld vanuit het oogpunt van de dode Hannah (Katherine Langford) en haar klasgenoot Clay Jensen (Dylan Minette). Clay vindt op een dag het pakket met cassettebandjes die zijn klasgenote heeft opgenomen met de instructies dat iedereen aan wie de bandjes geadresseerd zijn ernaar moet luisteren.

  Elk bandje is geadresseerd aan een specifieke persoon op Hanna's school, en elke persoon is ook een reden waarom Hannah een einde aan haar leven heeft gemaakt. Iedereen moet naar de bandjes luisteren en vervolgens het pakket doorgeven aan de volgende persoon. Doen ze dit niet, dan wordt er een apart pakket cassettebandjes gelekt naar het publiek.

  Het onderwerp van 13 Reasons Why seizoen 2 is nog niet bekend. Wel is er bevestigd dat Hannah ook in seizoen 2 te zien zal zijn, en op Twitter word er gezegd: "The tapes were just the beginning." Hannah's verhaal is dus waarschijnlijk nog niet afgelopen.

  Geen zin om te wachten tot 18 mei, of wil je misschien in de stemming komen voor het nieuwe seizoen? In deze special lichten we de vijf meest emotionele films op Netflix uit.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.