112 niet bereikbaar vanwege een grote storing bij KPN

  Een grote storing bij KPN heeft voor veel landelijke problemen gezorgd. Het alarmnummer 112 en het algemene politienummer zijn niet bereikbaar. Er zijn voor nood alternatieve telefoonnummers beschikbaar gesteld.

  Welke maatregelen worden er genomen?

  De KPN storing heeft grote gevolgen voor het hele land. Om ervoor te zorgen dat mensen in nood evengoed de hulp kunnen krijgen die zij nodig hebben, zijn er een paar noodnummers beschikbaar gesteld. Dit zijn het nummer 088-6628240 en 088-96-59-630. De politie heeft daarnaast gemeld dat mensen hun hulpverzoeken via Twitter, Facebook of de site moeten insturen.

  De politie heeft mensen verzocht om voor hulp naar openbare gebouwen te gaan om daar via het C2000-systeem hulp in te schakelen. Voor de veiligheid zijn alle agenten in dienst de straat op gestuurd om mensen hulp te bieden. De politie werkt op dit moment aan meer alternatieven.

  Wie hebben er allemaal last van de KPN storing?

  Naast het feit dat mensen die zich in een noodsituatie bevinden niet de nodige hulp kunnen krijgen door middel van het alarmnummer 112, hebben natuurlijk ook alle klanten van KPN last van de storing. De storing heeft als oorzaak een probleem in het 4G netwerk. KPN heeft gemeld dat klanten kunnen bellen als zij de 4G-functie uitzetten.

  KPN werkt op dit moment hard aan een oplossing. Het is nog niet bekend wanneer alle problemen opgelost zullen zijn.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.