Sinds de release van Assassin’s Creed: Origins is de bekende gameserie niet meer hetzelfde. Waar het voorheen mogelijk was om de Assassin’s Creed games in ongeveer vijftien uur uit te spelen, daar zijn het nu enorme games geworden die veel overeenkomsten hebben met RPG’s als The Witcher III. De gemiddelde speler van Assassin’s Creed: Odyssey steekt er ongeveer 60 uur in, volgens Yves Guillemot, de CEO van Ubisoft.

In een interview met Games Industry vertelt Guillemot over de nieuwe richting die de ontwikkelaar is ingeslagen met één van haar grootste franchises:

“Ons doel is om te zorgen dat je een Assassin’s Creed Unity kan ervaren binnen een Odyssey. Als je een verhaal van 15 uur wilt hebben, dan kan dat, maar je kan daarnaast ook andere verhalen beleven. Je leeft in die wereld en je kan elk doel najagen als jij dat zelf wil. We bieden een ervaring, veel Unity-achtige ervaringen in één game.”

Nieuwe Assassin’s Creed games zijn winstgevend voor Ubisoft

Volgens Guillemot hoeft het bedrijf zich ook geen zorgen te maken over de hogere kosten die gepaard gaan met games als Origins en Odyssey. De CEO geeft aan dat de wereld groot is en dat er genoeg spelers zijn die hun games aanschaffen en spelen. De nieuwe titels zetten bovendien ook meer in op microtransacties, waardoor de titels meer opleveren op de lange termijn.