Kojima zei ook dat hij zich voorbereidt op zijn "volgende project". Dit is niet zo raar, want elke game-ontwikkelaar denkt vooruit. Het maken van een game is een lang proces en er gaan jaren overheen, dus kunnen producenten zoals Kojima het zich niet veroorloven om stil te staan. Een goede gok is dat zijn volgende project steeds dichterbij een film komt, omdat Kojima vaak heeft gezegd dat games en films ooit zullen samengaan en hij op dat gebied manier een pionier wil worden. De Japanner bereidt ook iets groots voor met betrekking tot streaming en cloud gaming, dus het kan ook daarmee iets te maken hebben.

Hideo Kojima's huidige project

Kojima heeft het schema voor Death Stranding op Tokyo Game Show 2019 getweet. We zullen op 12 september een uitleg krijgen over hoe de moment-to-moment gameplay van de game eruit zal zien en op 14 september zal er een 'bepaalde scene' worden onthuld. Tot slot zal er op 15 september een show zijn met Hideo Kojima en de Japanse cast van Death Stranding.

Death Stranding zal op 8 november uitkomen voor de PlayStation 4 en er gaan geruchten dat er ook een PC-release in het verschiet ligt.