Foto: Marvel Studios

Volgens Vinciquerra bestaat er geen kwade wil tussen Marvel en Sony. De deal zou voornamelijk uit elkaar zijn gevallen omdat Kevin Feige het al veel te druk heeft met andere Marvel-helden. Daarnaast zou Sony volgens Vinciquerra ook prima zonder Feige goede films kunnen maken: “Kevin deed niet al het werk”.

Sony zou dus ook zonder Marvel en Kevin Feige goede Spider-Man films kunnen maken. Volgens het bedrijf duiden het succes van Into the Spider-Verse en The Boys dat ze het superhelden-genre begrijpen. Spider-Man zou het buiten het Marvel-universum (en waarschijnlijk binnen het Venom-universum) goed moeten kunnen doen.

Komt Spider-Man nooit meer terug in het MCU?

Ondanks Sony’s vertrouwen in hun eigen capaciteit om goede Spider-Man films te maken wekte Vinciquerra de indruk bereid te zijn om in de toekomst weer met Marvel te werken. Naast dat er volgens hem geen spanningen bestaan tussen de twee studio’s zei hij ook expliciet dat de deur ‘voor dit moment’ dicht is. Ook voegde hij daaraan toe dat het leven lang is, wellicht lang genoeg om over een aantal jaren weer met Marvel te werken?