Sinds Epic is begonnen met haar eigen gamewinkel staat de uitgever garant voor controverse binnen de gamewereld. Zo is het al meerdere keren voorgekomen dat een game gepland was om uit te komen voor alle winkels op PC, maar ging Epic er vlak voor de releasedatum vandoor met een exclusieve deal voor een jaar. Dat zagen we bijvoorbeeld gebeuren met grote titels als Metro Exodus en Shenmue 3, met veel ophef tot gevolg.

Duur grapje voor de Epic Games Store

Al die samenwerkingen voor exclusiviteit zal de bankrekening van Epic alleen niet goed doen op de korte termijn. Volgens Jason Kingsley van Rebellion, bekend van onder andere Sniper Elite en Zombie Army, betaalt de uitgever namelijk bakken met geld aan ontwikkelaars om alleen met hen in zee te gaan. Zo doet Kingsley normaal niet graag aan exclusiviteit, maar bood Epic zoveel geld dat hij zijn principes overboord gooide.

De ontwikkelaar vergelijkt de situatie met consoles, waar exclusieve deals in de afgelopen jaren veel zijn voorgekomen. Elke keer dat er nu een nieuwe winkel bijkomt zal het de markt flink gaan opschudden, laat Kingsley weten.