DOOM Eternal werd vorig jaar op de E3 aangekondigd door Bethesda en dit jaar was er wederom aandacht voor de nieuwste DOOM. De trailer, die je hierboven kunt bekijken, toont enkele nieuwe gameplayaspecten ten opzichte van het vorige deel. Zo is het niet meer mogelijk om te sprinten, maar maak je gebruik van air dashes om jezelf voort te bewegen.

Daarnaast is er meer aandacht voor enkele platformsecties, zoals het bereiken van hogere gedeeltes in het level via enkele palen en het beklimmen van muren. Bovendien bevat DOOM Eternal ook nieuwe power-ups en monsters.

DOOM Eternal release is 22 november

Naast de nieuwe gameplayelementen zijn er ook de eerste beelden getoond van de nieuwe multiplayermodus genaamd battlemode. In deze modus nemen twee spelers het als demonen op tegen één DOOM Slayer. Meerdere details zijn niet bekendgemaakt, maar id Software heeft laten weten dit te gaan tijdens QuakeCon in juli.

DOOM Eternal is de opvolger van DOOM uit 2016, die in onze review een 8 kreeg. DOOM Eternal komt op 22 november uit voor de PC, PlayStation 4, Nintendo Switch en Xbox One.