Foto: PlayStation

Eerder deze week werd aangekondigd dat Hideo Kojima’s Death Stranding in november 2019 uit zal komen. Van The Last of Us Part 2 werd ook een release rond die tijd verwacht. Kotaku’s Jason Schreier meldt nu op Twitter dat hij gehoord heeft van een uitstel naar februari 2020.

Waarom wordt The Last of Us Part 2 uitgesteld?

Hoewel het uitstel nog niet bevestigd is lijkt het mogelijk dat het alles te maken heeft met Death Stranding. Beide games zijn PlayStation 4 exclusives, dus als ze allebei in dezelfde periode uitkomen kan de één de ander wegdrukken. Ook kunnen beide games een matige eerste verkoop zien als ze ongeveer tegelijk uitkomen. Dat is niet wenselijk en dus kan het zijn dat de games daardoor gespreid uitkomen.

Zijn er niet gewoon problemen met de ontwikkeling van The Last of Us?

Het uitstellen van een game heeft vaak te maken met de ontwikkeling van die game zelf. Dat zou ook nu het geval kunnen zijn, maar het lijkt minder waarschijnlijk. Ten eerste is het verschil tussen eind 2019 en begin 2020 erg klein, dus veel extra ontwikkelingstijd geeft het niet. Daarnaast waren de laatste berichten over de vordering van de ontwikkeling van de game positief.

Als The Last of Us Part 2 inderdaad is uitgesteld verwachten we binnenkort een aankondiging van de releasedatum. We zien de game waarschijnlijk niet tijdens E3 2019, gezien Sony's afwezigheid tijdens de beurs. Ook ontwikkelaar Naughty Dog staat niet op de lijst van deelnemende bedrijven. Wanneer we dus wel iets kunnen verwachten moeten we nog even afwachten.