Dauntless en Crossplay uit op alle consoles

Dauntless Crossplay

De Co-op RPG Dauntless is gisteren officieel uitgekomen en kwam gelijk al met een ondersteuning in True Crossplay. De gratis game zal uit zijn beta testperiode komen en is jaren lang constant verbeterd door feedback van de fans. De makers van Dauntless zijn ook zeer trots. “het feit dat de game uitkomt met een true crossplay functie is iets waar wij trots op zijn”, zegt Jesse Houstan, CEO van Phoenix Labs. “Na een jaar op de Open Beta en ontzettend veel feedback van meer dan 3 miljoen Dauntless spelers zijn wij trots om de game naar console en PC te brengen met behulp van Epic Game Store”. Epic Games is ook trots en profiteert van het feit dat ze weer een Epic Exclusive erbij hebben.

Eén community met drie platformen

Phoenix Labs heeft al eerder duidelijk gemaakt dat ze de Community als één geheel willen houden door de community niet tijdens release op te splitsen in PC, PS3 en XBOX one. Maar nog niemand was het gelukt omdat er vaak eerst veel getest moet worden. Op voorbereiding van hun visie van Crossplay hadden ze al eerder verteld dat Phoenix Labs de PC versie van Dauntless een Epic Games Store Exclusive zal worden. Er waren ook zeker mensen die tegen het idee waren van Phoenix Labs. De fans zouden natuurlijk het liefst hun games willen op een platform waar al hun games staan, namelijk Steam. Toch weet Epic Games weer een sterke titel binnen te slepen. Iets wat fans jammer vinden.

Verbeteringen in een wereld vol met monsters

De game is uitgekomen met veel verbeteringen. Eén van deze verbeteringen is het “Mastery System” dat spelers de kans aanbiedt om hun talenten te verbeteren, meer ervaring op te doen, achievements te verzamelen en natuurlijk loot verzamelen! De update brengt ook aanpassingen aan de campaign, inclusief een nieuwe “end of the hunt” scene dat beter de resultaten toont van de speler. Dauntless wil in de toekomst nog meer platformen toevoegen aan de lijst van Crossplay waaronder de Nintendo Switch en Mobile. Zoals je ziet is er nog veel om naar uit te kijken van deze Monster Hunter World concurrent. Als dit nou niet jouw soort RPG is, kijk dan naar de beste RPG's van 2019! misschien staat er hier iets tussen voor jou!