Foto: New Line Cinema

De film wordt gezien als een reboot, omdat er al eerder een live-action film van de populaire vechtspel-reeks uitkwam. In 1995 konden gamers voor het eerst favoriete vechters als Liu Kang, Sonya Blade en Raiden op het witte doek zien knokken. De Mortal Kombat film geregisseerd door Paul W. S. Anderson was financieel gezien een succes, maar de film werd bij de recensenten minder goed ontvangen.

Wat weten we over de nieuwe Mortal Kombat film?

Hoewel het idee voor de film al erg lang op tafel lag, is er nog maar weinig informatie bekend over de film. Sinds regisseur James Wan verbonden is geraakt aan het project schiet de productie gelukkig wat meer op. Over het plot weten we nog niets en ook is nog niet bekendgemaakt welke bekende Mortal Kombat-vechters in de film meespelen. Begin deze maand ging wel het gerucht rond dat acteur Joel Edgerton de schurk Kano gaat spelen. Kano is een eenogige crimineel die oorspronkelijk de leider van de internationale criminele clan bekend als de Black Dragon was en speelde ook in de live-action film uit 1995 een rol.

James Wan Aquaman

Wie is James Wan?

James Wan gaat de nieuwe Mortal Kombat reboot regisseren. Wan heeft in het verleden veel succesvolle films gemaakt, waarvan een aantal films binnen het horror genre. Onder deze films vallen Saw, Insidious, The Conjuring en Annabelle. Verder heeft hij Fast and the Furious 7 geregisseerd en behaalde hij vorig jaar internationaal succes met de DC superhelden film Aquaman. Wan heeft dus ervaring met verschillende genres en het werken voor grote film franchises.

Aquaman, met Jason Momoa in de hoofdrol, bracht in totaal 1.148 miljard dollar op en was vanwege zijn budget van 200 miljoen dollar erg winstgevend. Er wordt al gesproken over een vervolg dat ook door James Wan geregisseerd gaat worden.