Foto: Nintendo

Het eerste deel van Super Mario Maker kwam uit in 2015. In de game kunnen spelers eigen Mario-levels creëren in de stijlen van verschillende Mario games uit het verleden, zoals Super Mario World en New Super Mario Bros U. Deze zelfgemaakte levens konden door spelers via het internet gepubliceerd worden en vervolgens door andere Mario Maker-spelers worden gespeeld.

Welke nieuwe details zijn er over Super Mario Maker 2 bekendgemaakt?

Het allereerste deel van Super Mario Maker was al erg compleet, waardoor fans erg benieuwd zijn naar de vernieuwingen die deel twee met zich mee brengt. In de Nintendo Direct video liet Nintendo zien dat Super Mario Maker 2 een verhaalmodus heeft. In deze verhaalmodus moet Mario het kasteel van Prinses Peach zien te herbouwen door middel van het voltooien van uitdagingen waarvan er meer dan 100 speelbaar zijn.

Er zijn meerdere multiplayer mogelijkheden in de tweede Super Mario Maker. Spelers kunnen in lokale co-op samen de handen ineenslaan om Mario levels te creëren. Verder is er een online multiplayer modus waarin je samen met in totaal vier spelers kunt samenwerken om levels te voltooien.

Welke nieuwe middelen kunnen spelers gebruiken bij het bouwen?

Aangezien het belangrijkste onderdeel van Super Mario Maker het bouwen van levels is, komen er natuurlijk ook nieuwe bouwmaterialen naar deel twee. Er is bekendgemaakt dat spelers nu hellingen kunnen maken, een Angry Sun kunnen gebruiken, net als het Snake Block, aan/uit schakelaar, het verhogen van de water/lava hoogte en nog veel meer. Daarnaast kunnen spelers de snelheid en richting van de level scroll nu zelf aanpassen en komen er nieuwe thema’s als de woestijn en de winter naar de game. Voor zelfgemaakte levels is er nu ook een nachtoptie.

Spelers kunnen gaan beginnen met het bouwen van nog uitgebreidere Mario-levels vanaf 28 Juni. Het spel is exclusief voor de Nintendo Switch.