Foto: LucasArts

Er zijn ruim 200 games beschikbaar om te downloaden als je lid bent van Xbox Game Pass. Elke maand komen er nieuwe games bij en worden er games verwijderd. Vorige maand werden onder andere Shadow of the Tomb Raider, Just Cause 4 en Monster Hunter World aan Game Pass toegevoegd.

Welke games worden er uit Xbox Game Pass verwijderd?

Van de zes games die er deze maand verwijderd worden, zijn er twee voor de Xbox One uitgebracht en vier voor de Xbox 360. Er is een mogelijkheid dat er aan het einde van de maand meer games uit de dienst worden gehaald.

Dit is de totale lijst van de games die in mei 2019 uit Xbox Game Pass gehaald worden:

  • Star Wars: The Force Unleashed. Deze game werd vorig jaar in juni aan Xbox Game Pass toegevoegd en kwam oorspronkelijk uit in 2008. Star Wars: The Force Unleashed is een third-person actiespel.
  • Star Wars: The Force Unleashed II. Deel twee werd in dezelfde maand aan Game Pass toegevoegd als de eerste The Force Unleashed. De game kwam oorspronkelijk uit in 2010.
  • Comic Jumper. Comic Jumper werd in 2010 uitgebracht als Xbox Live Arcade game en kwam in mei 2017 naar Game Pass. Het is een 2,5D actiegame.
  • Ms. Splosion Man. Deze gekke titel met een exploderende dame kwam al in 2017 naar Game Pass toe. Nu is het tijd om de dienst te verlaten voor deze tweedimensionale actiegame.
  • Mega Man Legacy Collection. Deze game kwam in mei 2018 naar Game Pass en kwam oorspronkelijk in 2015 uit. Het is een collectie van de eerste zes Mega Man games.
  • MotoGP 17. Deze game zit sinds mei 2018 in Game Pass en kwam in 2017 uit. Het is een motorrace game.

Zoals je kunt lezen kwamen de meeste Xbox Game Pass games die nu verwijderd worden precies een jaar geleden naar Game Pass toe. Er blijven nog 231 games over in Game Pass.

Hoeveel kost Xbox Game Pass?

Een abonnement op Xbox Game Pass kost 9,99 euro per maand. Op dit moment is er een flinke aanbieding aan de gang. Je kunt namelijk een kwartaal lang Xbox Game Pass kopen voor maar één euro.