Foto: Epic Games

Wat komt er allemaal nieuw in Fortnite Season 9?

Een nieuw seizoen van Fortnite brengt natuurlijk ook een nieuwe Battle Pass met zich mee. In de Battle Pass voor Season 9 zitten in totaal 100 nieuwe exclusieve beloningen. Deze beloningen zullen nog steeds voor 950 V-bucks per stuk verkrijgbaar zijn. De beloningen zijn onder andere dual pickaxes, een robot kat en vliegende disc toys. Wanneer Fortnite spelers de nieuwe Battle Pass aanschaffen zullen zij gelijk twee nieuwe skins ontvangen. Dit zijn de Sentinel- en Rox progressive outfit. Als je Tier 100 bereikt, zal je daarnaast de Vendetta outfit vrijspelen.

Het nieuwe seizoen van Fornite zal grote gevolgen gaan hebben voor de gameplay. Wanneer spelers vandaag de map binnenvliegen zullen zij zien dat er een soort windturbines over de complete map verspreid zijn. De zogeheten ‘slipstreams’ kunnen gebruikt worden om op snelle manier door de map te vliegen. Wanneer je in een slipstream springt kom je in een windstroom terecht die je naar de andere slipstreams brengt. Door van boven naar beneden te bewegen bereik je in de windtunnels een nog hogere snelheid.

Fortnite Season 9

Verder zijn er als gevolg van de vulkaanuitbarsting aanpassingen aan de map gebracht. Zo zijn er de nieuwe locaties Neo Tilted and Mega Mall toegevoegd en kunnen spelers genieten van de nieuwe attracties Peely’s Banana Stand en de Nugget Hut.

Wat zijn Fortbyes?

In de patch notes voor Fortnite Season 9 wordt ook gesproken over fortbytes. Dit zijn computerchips die spelers met een Battle Pass kunnen verzamelen in de map. Wanneer je fortbytes verzameld zul je langzamerhand een mysterieuze afbeelding ontcijferen. Vanaf vandaag zullen er 18 fortbytes over de map verspreid zijn. Elke dag wordt daar één aan toegevoegd. Uiteindelijk zullen er in totaal 100 fortbytes te verzamelen zijn.

Het nieuwe seizoen komt daarnaast met aanpassingen aan wapens, gameplay en de nodige bugfixes. Kijk voor de volledige lijst met veranderingen die Fortnite Season 9 brengt op de site van Epic Games. Je hebt nu genoeg tijd om die te lezen, want de servers zijn offline om de aanpassingen voor Season 9 te maken.