In februari maakte Nintendo al bekend dat Super Mario Maker 2 in juni naar de Switch komt. Het is dan nog niet duidelijk wat de exacte releasedatum is. Nu, een paar maanden later, is het duidelijk dat de game op 28 juni uitkomt.

Wat kan je in Super Mario Maker 2 doen?

Net zoals zijn voorganger kan je in Super Mario Maker 2 je eigen Mario levels bouwen. Hierbij kan je gebruikmaken van allerlei voorwerpen en vijanden uit de platform games. Een nieuw element in het tweede deel is dat je hellingen en hoekige oppervlaktes kan maken. Daarnaast kan je de snelheid van de autoscrolling aanpassen en aan-uitknoppen toevoegen.

Dit alles kan je doen in de visuele stijl naar keuze. De stijlen uit de eerste Super Mario Maker keren terug en daar komen middelen van Super Mario 3D World bij. Met welke je allemaal kan spelen vanaf de Super Mario Maker 2 releasedatum, lees je hieronder.

  • Super Mario Bros.
  • Super Mario Bros. 3
  • Super Mario World
  • New Super Mario Bros. U
  • Super Mario 3D World

Wanneer is de Super Mario Maker 2 releasedatum?

De releasedatum van Super Mario Maker 2 ligt op 28 juni. De game komt exclusief naar de Nintendo Switch. De game is aangekondigd tijdens de Nintendo Direct van afgelopen februari. In diezelfde presentatie is ook The Legend of Zelda Link's Awakening remake aangekondigd.

De eerste Super Mario Maker kwam in 2015 uit voor de Wii U en een jaar later kwam de game ook naar de Nintendo 3DS. In game kan je dus je eigen Mario-levels maken en de creaties van andere mensen spelen en beoordelen. Wat we van de game vinden, kan je lezen in de Super Mario Maker Review en Super Mario Maker 3DS Review.

Super Mario Maker 2 komt op 28 juni uit voor de Nintendo Switch.