De game zal binnenkort voor iOS-apparaten verschijnen. Very Little Nightmares is ontwikkeld door Alike Studio (bekend van Love You To Bits en Bring You Home) en valt onder het puzzel adventure genre. Er wordt een unieke grafische tekenstijl gebruikt, die speciaal is ontworpen voor mobiele apparaten.

Very Little Nightmares moet een nieuw deel in de Little Nightmares-verhaallijn worden. De titel gaat dieper op het verhaal in en zal spelers meer vertellen over het achtergrondverhaal van Six. Spelers moeten zien te overleven in The Nest, een akelige plek met nieuwe en griezelige vijanden.

Wat is Little Nightmares?

Little Nightmares is een puzzel/horror platform game. Het hele verhaal wordt zonder dialoog vertelt, zodat spelers zelf op onderzoek uit moeten gaan. Ondanks dat de makers de game niet onder het horror genre vinden vallen en er geen échte jumpscares in voor komen, weet Little Nightmares de spanning hoog te houden. Griezelige vijanden, donkere plekken en muziek zorgen ervoor dat je op het uiterste puntje van je stoel zit.

Je speelt als Six, een klein meisje met een opvallende gele regenjas. Ze probeert ze ontsnappen uit The Maw, een mysterieus vaartuig waarover je verder in het spel meer informatie te weten krijgt. Six is tenger en kan dus niet op tegen alle monsters, daarom moet je zorgvuldig sluipen en je verstoppen. Het spel is donker en het enige wat je een veiliger gevoel kan geven is het kleine lichtje dat je bij je houdt.

Wanneer komt Very Little Nightmares op mobile uit?

Het is op dit moment nog niet helemaal duidelijk wanneer de mobiele versie uit komt. De trailer laat tot nu toe alleen nog maar een iOS-versie zien. Of Very Little Nightmares ook op Android uitkomt, is nog niet bekend.