Deze aankondiging komt niet als een verrassing. Het nieuws over deze game werd namelijk eerder dit jaar per ongeluk gelekt. In de ‘Forza Week in Review’ blogpost van 3 maart kon er via een hyperlink een niet-toegankelijk bestand geopend worden die naar de, toen nog onaangekondigde, game verwees. De game is overigens geen volledig nieuwe game. Het is een soort reskin van de game Miami Street die vorig jaar uitkwam voor Windows 10.

Wat kan je allemaal doen in Forza Street?

In Forza Street duik je in de wereld van het straatracen van Miami. Je kan deelnemen aan races die niet langer duren dan een minuut of aan de gang gaan met de campaign. Je kan verschillende auto’s verzamelen, waaronder ook legendarische voertuigen. Deze legendarische voertuigen kunnen zowel retro als moderne sportwagens zijn. Daarnaast kunnen er natuurlijk ook Xbox Live achievements behaald worden.

Hoe werkt het racen?

Het racen is een zeer gesimplificeerde versie van het racen dat we gewend zijn van de normale Forza games. De controls gaan als volgt: geef gas wanneer jouw voertuig over de gele pijlen op het wegdek heen rijdt en laat het gas weer los als de pijlen een rode kleur krijgen. Tijdens het racen kan je ook speciale boosts verdienen die je handmatig kan activeren. Zoals je kunt lezen is de game niet erg vernieuwend. Het is een typische mobile race game. Door de korte races is het daarentegen wel prima vermaak voor onderweg.

Zoals je kunt lezen stelt de game niet veel voor. Door de korte races is het daarentegen wel prima vermaak voor onderweg. In de Forza Street trailer is te zien dat er wel aandacht is besteedt aan de game. Zo zijn er veel opties in het menu en is voor een mobiele game en hoog aantal beschikbare auto’s.