Apple heeft de welbekende Siri, maar ook Android heeft haar eigen stemassistent. Deze stemassistent van Android - ook wel bekend als Google Assistant - krijgt steeds meer functies en features, maar krijgt nu dus ook reclames. Google wil namelijk op deze manier geld gaan verdienen aan de stemassistent.

Wat houden deze reclames in voor Android haar Google Assistant?

Het ligt natuurlijk aan de zoekopdracht die de gebruiker geeft aan de stemassistent. In het artikel van Nu.nl wordt er een mooi voorbeeld gegeven. Wanneer je bijvoorbeeld aan Google vraagt waar een bepaald vakantieadres ligt of dat je zoekt naar een hotel, dan krijg je reclames met boekingswebsites.

Volgens Google haar blogbericht is deze functie toegevoegd, zodat gebruikers gemakkelijker kunnen vinden waar ze naar zoeken. Wanneer je bijvoorbeeld naar het voorbeeld van een vakantiebestemming kijkt, gaat Google er namelijk vanuit dat je ook meteen op zoek bent naar een hotel. Wanneer Google gelijk heeft kan dit goed uitkomen met de reclames via Google Assistant op Android.

Wanneer gaan deze reclames van start?

De reclames worden toegevoegd aan de stemassistent vanaf het moment dat de Android-telefoongebruiker zijn of haar software update. De reclames gelden voor nu alleen nog maar voor de Engelstalige versie van de stemassistent. Wanneer de update naar de Nederlandstalige-versie van de assistent komt is niet bekend. Verder worden de reclames nog niet hardop uitgesproken en zijn ze nog niet te vinden bij de Google Home-luidspreker.

​​​​​​Vind jij de stemassistent van Android erg handig? Misschien vind je het dan leuk om over de andere Google app te lezen met zo’n handige assistent. Hierover kun je lezen in ons eerdere artikel over de nieuwe Google Voice Access app. Heb je geen Android toestel, maar een Apple device? Geen zorgen! Deze toestellen maken gebruik van Siri en toevallig hebben wij een heel leuk artikel met leuke dingen om aan Siri te vragen.