Microsoft stopt met ebooks en vergoedt gekochte boeken
Foto: Microsoft

Microsoft heeft eergisteren bekendgemaakt dat ze gaat stoppen met het verkopen van ebooks. Dit maakt het bedrijf bekend in een officieel blogbericht op haar website. Boeken die gebruikers hebben zullen worden verwijderd uit de bibliotheken. Alles waar klanten voor hebben betaald zal worden vergoed door Microsoft.

Tot wanneer zijn de boeken te lezen?

Vanaf juli 2019 zijn de boeken niet meer te lezen. Het is vanaf nu al niet meer mogelijk om nieuwe boeken te kopen of te reserveren voordat ze worden uitgebracht, maar boeken die al in het bezit zijn van de klant kunnen tot juli worden gelezen. Vanaf begin juli zullen deze boeken verwijderd worden. Dit geldt voor zowel gratis als betaalde boeken.

Zodra Microsoft de klanten die gekochte boeken in hun bibliotheek hebben terug gaat betalen is het niet meer mogelijk om de boeken te lezen. Deze worden dan automatisch verwijderd van het Microsoft-account van de gebruiker. Boeken die zijn gehuurd kunnen worden gelezen tot de huurtermijn voorbij is.

Waarom stopt Microsoft met de verkoop van ebooks?

Microsoft laat aan ZDNet weten dat ze zich wil gaan focussen op de Microsoft store en dat dat de reden is dat het verkopen van ebooks stopt. Dit betekent dat de categorie waarin ebooks zich bevonden afvalt voor het bedrijf. Het bedrijf wil zich in plaats daarvan meer gaan richten op dingen als online muziek en applicaties.

Naast het updaten van haar Microsoft Store houdt het bedrijf zich ook bezig met het updaten van andere dingen. Denk bijvoorbeeld aan het updaten van haar software. Windows 10 had vooral bug fixes. Hierover kun je meer lezen in ons eerdere nieuwsbericht over de update van Windows 10 van afgelopen maand.

Naast het feit dat Microsoft graag up-to-date blijft kan het ook zo zijn dat jij graag up-to-date blijft. Soms mis je helaas wel eens wat. Weet je bijvoorbeeld niet wat alle onthullingen waren van het Microsoft surface event? Dan kun je dat lezen in ons artikel over dit Microsoft evenement waar we ze onder elkaar hebben gezet voor je.