The Elder Scrolls Morrowind is geliefd door veel gamers, aangezien het een deel is uit de franchise waar veel mensen zijn begonnen met het avontuur. Vandaar dat Bethesda er vandaag voor kiest om deze gratis beschikbaar te maken op PC, ondanks dat The Elder Scrolls Morrowind al redelijk is verouderd.

Tot wanneer kun je gebruik maken van de code?

De code is tot het einde van dit weekend beschikbaar, je hebt dus tot 31 maart tot 23:59 de tijd om deze code in te leveren en The Elder Scrolls Morrowind gratis te downloaden. Daarna vervalt deze code weer en zul je de game weer voor de originele prijs aan moeten schaffen. Het gaat alleen om een digitale code, je kunt dus geen gratis fysieke kopie krijgen in de winkels.

Wat is The Elder Scrolls Morrowind en waarom is het nu gratis?

The Elder Scrolls Morrowind is het derde deel uit de welbekende franchise. De voorgangers van Morrowind heten Daggerfall en Arena. The Elder Scrolls Morrowind is iets bekender onder de fans omdat deze nog iets recenter is uitgebracht dan de voorgangers, dat is waarschijnlijk ook de reden dat deze nu gratis wordt weggegeven.

In The Elder Scrolls Morrowind bevind je je op een eiland genaamd Vvardenfell. Dit eiland ligt ongeveer in het midden van Morrowind, een land dat deel uitmaakt van het continent genaamd Tamriel. Grafisch gezien is deze game tegenwoordig geen oogappeltje, aangezien The Elder Scrolls Morrowind al wat ouder is. Toch is het een leuke gift voor iedereen die nieuwsgierig is naar het oudere gedeelte van de franchise.

Welke The Elder Scrolls games bestaan er nog meer?

The Elder Scrolls franchise bestaat uit fantasy RPG games waarin genoeg valt te doen. De games zijn voornamelijk populair door het grote aantal content dat per game wordt aangeboden. Over de aankomende game, The Elder Scrolls 6, is nog maar weinig bekendgemaakt. Het enige wat tot nu toe is vrijgegeven is een korte trailer van The Elder Scrolls 6.

Dit zijn de The Elder Scrolls games die tot nu toe zijn uitgebracht:

De werelden van The Elder Scrolls zitten over het algemeen bomvol met details en bevat vooral een zeer complexe geschiedenis. Toch is het voor een beetje gamer niet moeilijk om deze wereld in te stappen zonder dat alle andere games zijn gespeeld. Ben jij benieuwd of deze franchise iets voor jou is? Dit kun je lezen in onze The Elder Scrolls review.

Update - The Elder Scrolls Morrowind giveaway verlengd tot dit weekend

Bethesda heeft zojuist bekendgemaakt dat het gratis weggeven van de PC versie van The Elder Scrolls Morrowind wordt verlengd tot dit weekend. Dit komt waarschijnlijk omdat er meerdere meldingen binnen zijn gekomen over dat de code niet zou functioneren. Waarschijnlijk is het systeem door het grote aantal aanvragen overbelast geraak, maar dit wordt nu opgelost door fans langer de tijd te geven om de game gratis te downloaden.