Dutch Comic Con Utrecht 2019 verbiedt nepwapens komend weekend

Veel bezoekers die naar Dutch Comic Con Utrecht 2019 gaan zijn waarschijnlijk van plan zich te verkleden met complete outfits die ook nepwapens bevatten. Helaas is dit niet meer mogelijk, aangezien de organisatie die gaat over Dutch Comic Con nepwapens verbiedt. Cosplayers zullen hier dus rekening mee moeten houden aankomend weekend.

Wat zijn alle veiligheidsmaatregelen Comic Con Utrecht?

Op dit moment mogen er geen wapens meegebracht worden naar het evenement. Dit zal ook worden gecontroleerd bij de ingang. Deze controles zullen dan ook serieuzer worden genomen. Naast de controles en het weigeren van nepwapens mogen ook tassen niet naar binnen bij Dutch Comic Con Utrecht 2019.

Wel is het mogelijk om tassen in de garderobe achter te laten van de Jaarbeurs in Utrecht. Daarnaast zijn ook kleine handtasjes van maximaal 18 centimeter breed en 12 centimeter hoog toegestaan bij Comic Con. Verder worden alle tassen gecontroleerd bij binnenkomst.

Wat is de reden van dit Dutch Comic Con Utrecht 2019 nepwapens verbod?

Afgelopen maandag vond er in een tram een aanslag plaats in Utrecht. Dit gebeurde in een tram bij Oktoberplein. Bij de aanslag zijn er in totaal drie mensen om het leven gekomen en drie mensen zwaargewond. Er zijn verdachtes en de politie is nog volop bezig met de zaak.

Wanneer en waar is Dutch Comic Con Utrecht 2019?

Dit jaar zal Comic Con Utrecht plaatsvinden in Jaarbeurs Utrecht. Dit is bij het Jaarbeursplein. Zowel zaterdag als zondag is Comic Con te bezoeken. Dit kan op beide dagen van 10:00 tot en met 18:00. De locatie is dichtbij het station in Utrecht en op een centrale plek zodat het makkelijk te vinden is.

Credits naar Warner Bros. Pictures

Wie zijn er dit jaar allemaal aanwezig op Comic Con Utrecht?

Dit jaar is onder andere Tom Felton aanwezig. Tom Felton is vooral erg bekend van zijn rol als Draco Malfidus in de Harry Potter filmreeks. Naast zijn rol in de Harry Potter films heeft Felton ook meegespeeld in de serie The Flash.

Verder zal ook Jennifer Morrison aanwezig zijn op Dutch Comic Con Utrecht 2019. Morrison heeft meegespeeld in de hitserie Once Upon a Time en in de serie House. Daarnaast heeft ze ook voor een beperkte tijd meegespeeld in How I Met Your Mother als de geliefde van hoofdpersoon Ted Mosby.

Voor een overzicht van alle gasten is het mogelijk om de website van Dutch Comic Con te bezoeken.

Ben je een grote Comic Con fan? Dan kan het misschien wel leuk zijn om ons artikel met negen gave Dutch Comic Con cosplay outfits even te lezen. Heb je eigenlijk geen idee wat Comic Con is? Dan kun je ons artikel met Comic Con 2018 details even bekijken zodat je er wat over kunt leren.