Foto: ZCooperstown

Op Twitter vraagt iemand aan Raymond in welke divisie van Google ze dan precies terechtkomt. Ze reageert hierop met een simpele knipoog emoji. Hoewel ze niks loslaat, is er een mogelijkheid dat haar aanstelling iets te maken heeft met de aanwezigheid van Google op de Game Developers Conference (GDC).

De internetgigant heeft naar eigen zeggen iets te laten zien dat "alles op zijn kop zet." Eerder is er al een patentaanvraag opgedoken voor een Google gamecontroller. Het feit dat ze aan een eventuele game divisie een vrouw als Jade Raymond willen koppelen, is dan ook niet vergezocht.

Jade Raymond heeft veel ervaring in de game-industrie

Jade Raymond is vooral bekend voor haar werk aan de eerste twee Assassin's Creed games van Ubisoft. Ze heeft ook een rol gespeeld in de creatie van Splinter Cell: Blacklist en Watch Dogs. Hierna maakte ze de overstap naar Electronic Arts om bij EA Motive te werken aan een Star Wars-game. Deze game is vervolgens geannuleerd.

Afgelopen oktober neemt ze afscheid van EA en tot nu toe was het stil rondom de vrouw. Het is nog even afwachten wat ze precies bij Google gaat doen, maar dat zal bij de Game Developers Conference (GDC) zeker duidelijk worden. Dit evenement vindt van 18 tot en met 22 maart plaats in San Francisco.

Vorige week komt naar buiten dat een Google Chrome update sterk wordt aangeraden wegens hackers. In ons artikel over Google privacy lees je wat Google allemaal over je weet. We zochten ook uit wat de populairste zoektermen op Google in 2018 waren.