De Doom Annihilation trailer is maar dertig seconden lang en toont snel geknipte beelden van de film. In de video zie je verschillende wapens, voorwerpen en demonen uit de games. Een groep mariniers reageert op een noodoproep van een door demonen geïnvesteerde basis op Mars.

Doom Annihilation wordt geregisseerd door Tony Giglio. De acteurs in de film zijn onder andere Amy Manson (Once Upon a Time, Atlantis), Louis Mandylor (In the Eyes of a Killer, The Quest) en Hari Dhillon (Law & Order: Special Victims Unit, This Is Us). Doom Annihilation komt ergens in de herfst uit en gaat direct naar DVD.

Doom Annihilation trailer voor de tweede film

Het is niet de eerste keer dat er een film over Doom uitkomt. In 2005 spelen Karl Urban en Dwayne ‘The Rock’ Johnson in de allereerste filmadaptatie van de de gameserie. De film was niet heel goed ontvangen door critici en ook het publiek was niet enthousiast over de Doom film.

De laatst uitgekomen game in de franchise is de reboot Doom (2016). In onze Doom Review gaven we de game een 8. Richard Verweij zegt in zijn tekst dat de game "ontzettend soepel speelt" en "een leuke draai geeft aan het bestaande verhaal". In 2017 is er ook een VR-versie met de naam Doom VFR uitgekomen. Wat we daarvan vinden lees je in onze Doom VFR Review.

Het volgende deel in de Doom gameserie is Doom Eternal. De eerste gameplay beelden zijn tijdens QuakeCon 2018 getoond. Tijdens datzelfde evenement wordt ook duidelijk dat de game naar de Nintendo Switch komt. In 2019 komt Doom Eternal naar de PC, PlayStation 4, Switch en Xbox One.