Net als bij andere battle royale-games spring je uit een vliegtuig en daal je neer op een gigantische map. In Battlefield V doe je dit met een parachute. Spelers moeten hierna op zoek gaan naar wapens en andere uitrusting om de vijand te verslaan. In de battle royale-modus zijn er drie soorten wapens: Common, Rare en Epic. Dit beschrijft hoe goed het wapen is, waarbij Epic het beste is.

Interessant om te zien is dat wanneer je neer bent geschoten je in Battlefield V nog steeds een pistool kunt afvuren. In andere battle royale-games moet je hulpeloos wachten op een medespeler om je weer tot leven te wekken. In

Battlefield 5 battle royale niet door DICE gemaakt

Het was al bekend dat de nieuwe modus van Battlefield 5 niet door DICE wordt gemaakt, maar door de studio van EA, Criterion. Waar games als Fortnite en PUBG 100 spelers per keer ondersteund, kun je in Battlefield 5 Firestorm maar met 64 spelers tegelijk de strijd aan gaan.

In een Tweet van Battlefield wordt er een korte video laten zien, waar personages omsingeld zijn door een ring van vuur. In de beschrijving zien we een vuur en storm emoji, wat erop duidt dat de steeds kleiner wordende ring dit keer van vuur gemaakt is. Wanneer de modus beschikbaar is is nog niet duidelijk. De video van 'Firestorm' is te bekijken op Youtube.