Update - Schijfloze Xbox One S kopen waarschijnlijk vanaf mei
Foto: XGN

Het streamen van games wordt tegenwoordig steeds populairder, wat hoogstwaarschijnlijk invloed zal hebben op de toekomst van games. Hoewel er nog steeds veel gamers zijn die hun games liever fysiek in hun handen kunnen houden, heeft de optie van streamen ervoor gezorgd dat de fysieke kopieën toch iets minder vaak worden verkocht.

Wat is het voordeel van het kopen van een schijfloze Xbox One S?

Dat is mogelijk een van de redenen dat er een All-Digital Edition onderweg is van de Xbox One S. Toch is het zeer aannemelijk dat de reden van deze release grotendeels gaat om het testen van een streaming-only console. Er gaan al ruim een jaar geruchten rond over de next-gen Xbox console en een daarvan is dat er twee verschillende versies uit zullen komen. Hier kun je meer over lezen in ons artikel over de Next Gen Xbox release geruchten.

  • Goedkoper
  • Kleiner
  • Stream only

De originele Xbox One S is 40 procent kleiner dan de originele Xbox One en ondersteunt 4K beeldkwaliteit. Er zijn mensen die het fijner vinden als hun console minder ruimte inneemt, dus daarvoor bestaat de keuze van een kleinere optie. Het is nog maar de vraag of deze optie ook bestaat voor de next-gen Xbox.

Xbox One S All-Digital Edition, foto van Windows Central

Hoe duur wordt een schijfloze Xbox One S?

Aangezien de Xbox One S All-Digital Edition nog steeds een gerucht is, is het nog niet bekend voor welke prijs je deze console kunt kopen. Het is wel aannemelijk dat deze schijfloze versie van de console goedkoper zal zijn dan een Xbox One met een blu-ray ingang aangezien de nieuwe schijfloze versie minder hardware zal bevatten.

Gamers die geen interesse meer hebben in fysieke kopieën van hun games en hun films alleen maar bekijken op streaming-services kunnen volgens de geruchten vanaf mei hun nieuwe console in huis halen. Volgens deze geruchten zouden gebruikers van de nieuwe consoles hun fysieke kopieën zelfs kunnen inruilen voor digitale codes, aangezien deze anders niet meer gebruikt kunnen worden op de nieuwe console.

Benieuwd naar de Next Gen Xbox? Wij hebben een artikel geschreven met Next Gen Xbox features om naar uit te kijken.

Update - Wanneer komt de schijfloze Xbox One S uit?

De geruchtenmolen draait nog een keer in het rond in een artikel van Windows Central. Het gerucht gaat nu dat de Xbox One S All-Digital Edition te koop is vanaf 7 mei 2019. Ook kunnen we dankzij deze website een eerste blik werpen op het nieuwe ontwerp van de schijfloze Xbox One S. Deze foto is te zien in het artikel.