Foto: Netflix

Vorige week woensdag is Riverdale acteur Luke Perry opgenomen in het ziekenhuis nadat de acteur een zware beroerte had opgelopen. De acteur is eerst in een kunstmatige coma gehouden in de hoop dat hij zou gaan herstellen, maar helaas liet het lot dit niet toe. Niet alleen heeft dit gevolgen voor zijn nabestaanden, maar ook voor zijn fans.

Perry was op dit moment namelijk vooral te zien in de dramaserie Riverdale waar hij de vader van hoofdrolspeler Archie Andrews speelde, ook wel Fred Andrews. Zijn rol werd door de seizoenen heen steeds groter en afgelopen seizoen kreeg hij een steeds breder karakter. Afgelopen seizoen, dat in het teken stond van de Gargoyle King en het zieke bordspel dat is gespeeld, kreeg Perry zelfs een nog grotere rol. Dit omdat hij samen met een aantal andere acteurs meer te maken had met dit zieke spel.

De makers van Riverdale hebben bekendgemaakt dat de productie van het nieuwe seizoen van de Netflix-serie eerst is stopgezet vanwege de dood van de acteur.

Personage Luke Perry uit Riverdale nu uitgeschreven?

De kans is groot dat het karakter in de serie een tragische dood krijgt of op een andere manier zal verdwijnen, aangezien Perry niet te vervangen is voor Riverdale fans. Een nieuwe acteur die Perry zal vervangen zit er niet in aangezien de acteur geliefd was onder de fans en ook de cast.

De producers van de show laten dan ook weten aan de website Who dat ze ontzettend verdrietig zijn vanwege Perry zijn dood en dat hij een fantastische acteur was die niet alleen een goed staaltje acteerwerk neerzette, maar ook een mentor wist te zijn voor de jonge cast van Riverdale. Het is nog onbekend wanneer er verder wordt gegaan met de opnames.

Update - Riverdale gaat door!

Goed nieuws voor Riverdale fans, want de serie zal doorgaan. Zo laat Roberto Aguirre-Sacasa, de producer van Riverdale weten op Instagram. In een geplaatste foto laat hij weten dat alle afleveringen een eerbetoon zullen zijn aan Luke Perry.