Foto: Warner Bros.

In een eerder nieuwsbericht over het Fantastic Beasts vervolg was al duidelijk dat de productie van de film vertraging op had gelopen. Nu is het ook bekend dat deze onbekende WB Event Film in november 2020, waarvan iedereen dacht dat het Fantastic Beasts and The Crimes of Grindelwald 2 zou zijn, helemaal niet deze film is.

Regisseur Denis Villeneuve brengt namelijk in 2020 ook een film uit. De film Dune blijkt dan ook de releasedatum van 20 november 2020 te hebben gepakt. Het is niet bevestigd dat het volgende Fantastic Beasts deel niet gezamenlijk uitkomt met Dune, maar een releasedatum delen is niet iets wat Warner Bros. Pictures vaak doet.

Naast 2020 staan er in 2021 anders ook nog wat filmdata vrij voor Warner Bros. in november, dus is er alsnog de mogelijkheid dat een van die beschikbare data Fantastic Beasts and The Crimes of Grindelwald 2 is. Verder bestaat er altijd nog de kans dat Warner Bros. stopt met het uitbrengen van de franchise in november en er zomer releases van gaat maken. Al deze theorieën zijn alleen nog niet bevestigd.

2020 film Fantastic Beasts and The Crimes of Grindelwald 2?

Eerder dit jaar kwam Fantastic Beasts and The Crimes of Grindelwald uit. In onze review van deze Fantastic Beasts film kon je lezen dat we met veel vragen werden achtergelaten na het zien ervan. Het vervolg ervan zal dus deze vragen hopelijk gaan beantwoorden en daarom is Fantastic Beasts and The Crimes of Grindelwald 2 een belangrijk deel binnen de franchise.

In The Crimes of Grindelwald konden we zien hoe kwaadaardige magiër Gellert Grindelwald ontsnapt uit gevangenschap en op zoek gaat naar zijn volgelingen. Zijn doel is namelijk om de hele wereld te overheersen met magie en niet constant te worden gestopt door dreuzels. Dumbledore wil deze boze magiër stoppen, maar kan dit zelf niet. Hij vraagt daarom hulp aan niemand minder dan Newt Scamander. Wanneer het vervolg uitkomt weten we nog niet.