Dit is niet het enige nieuws rondom Kingdom Hearts 3. Gisteren is bekendgemaakt dat de gratis VR-experience vandaag uit zal komen. Op deze manier kunnen fans de Kingdom Hearts 3 wereld vanuit hun eigen oogpunt bewonderen. Deze VR-experience was eerder al vertraagd naar 18 januari 2019, maar zal vandaag eindelijk uitkomen. De specifieke tijd van de release is nog niet bekend.

Kingdom Hearts 3 DLC's variëren tussen gratis en betaald

Wat de DLC’s van de populaire game precies gaan inhouden is nog niet duidelijk. Eerder is wel vermeld door Tetsuya Nomura dat er geen Season Pass zal zijn voor Kingdom Hearts 3. Betaalde DLC’s moeten dus worden gekocht en de gratis DLC’s kunnen waarschijnlijk direct na de release worden gespeeld. Deze worden volgens Tetsuya Nomura toegevoegd via updates van de game.

Het verschil tussen de betaalde DLC’s en de gratis DLC’s van Kingdom Hearts 3 bestaat uiteraard wel. De betaalde DLC’s zullen bijvoorbeeld vele malen meer content bevatten. Deze betaalde DLC’s zullen volgens de regisseur misschien samen worden gebundeld en tegelijkertijd worden uitgebracht. Dit zal volgens Tetsuya Nomura voor het einde van 2019 moeten gebeuren.

Nieuwe uitdagingen en verhaalcontent

Bij de gratis DLC’s zal bijvoorbeeld een nieuwe moeilijkheidsgraad worden toegevoegd, namelijk Critical Mode. Met deze moeilijkheidsgraad zullen spelers voor een grotere uitdaging komen te staan. Volgens Tetsuya Nomura zullen er de betaalde DLC’s meer ingaan op het verhaal van de game, zoals het laten zien van meer details van personages die in de game minder aandacht hebben gekregen.

Hoewel het voor fans groot nieuws is dat er meer Kingdom Hearts 3 content onderweg is, zal Square Enix eerst nog releasedata bekend moeten maken. Toch is het fijn voor de spelers dat zij niet heel lang hoeven te wachten op de nieuwe content, aangezien de eerste vorm van releasedatum al is gesteld; voor het einde van 2019. Dat zou een goedmaker kunnen zijn voor het lange wachten op Kingdom Hearts 3 zelf.

Kingdom Hearts 3 is nu beschikbaar voor PlayStation 4 en Xbox One. Benieuwd of deze game iets voor jou is? Dit kun je lezen in onze Kingdom Hearts 3 review.